Skip links

DTF (Direct To Film)

DTF (Direct To Film) is een nieuwere drukmethode. Bij deze techniek wordt het logo of de afbeelding eerst in full color op een transparante drager gedrukt, daarna wordt de lijmlaag aangebracht en gaat deze door een droger heen. Na het drogen wordt de print overgezet op textiel doormiddel van een hittepers. Deze nieuwe techniek heeft grote voordelen omdat het al vanaf kleine hoeveelheden mogelijk is.

Materialen en mogelijkheden

Direct To Film kan op bijna alle soorten textiel gedrukt worden. Hierbij moet je denken aan katoen, polyester, nylon, gemengde en overige stoffen. Kwalitatief is deze methode erg goed en is er na vele wasbeurten nauwelijks verschil zichtbaar. De bedrukking heeft heldere kleuren en voelt dun aan op het textiel. DTF zit qua dikte tussen textiel transfers en DTG in.

Wij printen DTF op rol 57x100. DTF heeft het voordeel dat het design aangeleverd kan worden als PNG. Om deze reden hoeven er geen snijtekens of snijlijnen aanwezig te zijn in het bestand.

Voordelen

✅ Al beschikbaar vanaf 10 stuks
✅ Rekbaarheid
✅ Nauwelijks verkleuring

Prijzen en bestellen

Vraag een offerte (textiel + bedrukking) aan of plaats direct een bestelling voor losse transfers via Garment-Builders Studios. Onze staffelprijzen worden automatisch berekend in de winkelwagen. Wij verzenden de DTF-transfers gratis vanaf €100.

Meer weten over DTF?

Wij ontzorgen je graag op het gebied van merchandising van A tot Z.
Wij vertellen je graag hoe je een kick-start kan maken.