Skip links

onze Productie flow

Stap 1

Design

Wij zijn erop gebrand klanten te helpen met het creëren van hun eigen kledinglijn of kledingstuk. In de designfase ondersteunen wij je met het omzetten van de ideeën naar werkelijke designs. Hierin nemen wij een adviserende rol aan, zodat we samen tot een goed eind design komen.

Stap 2

Patronen

Het hoofddoel is om te voldoen aan alle wensen. Om deze reden bieden wij naast onze standaard maattabellen ook de mogelijkheid om eigen maattabellen aan te leveren. Aan de hand van de maattabel worden de losse delen van een kledingstuk overgenomen op karton. Wereldwijd wordt hier ook wel de Engelse term ‘pattern making’ voor gebruikt.

Stap 3

Snijden

In de moderne kledingindustrie is kwaliteit van textiel een belangrijke ‘unique selling point’. Bij de productie van fashion is het snijden van katoen of polyester een erg belangrijk proces omdat dit zeer secuur uitgevoerd moet worden. Het materiaal wordt namelijk uitgerold op een snijtafel, waarna het uitgesneden wordt per maat. Hierna zijn de losse delen gereed voor de volgende stap waarna de designs worden aangebracht.

Stap 4

Bedrukken en Borduren

Een van de belangrijkste fases voor kledingmerken, bedrijven of artiesten(merchandise), omdat hier de uitstraling aanbod komt. De kwaliteit van drukwerk is namelijk minstens zo belangrijk als de kwaliteit van het kledingstuk zelf. Wij bieden verschillende technieken, waaronder zeefdruk, transfers, DTG en verschillende soorten borduringen.

Stap 5

Naaien

Na het bedrukken en/of borduren van het textiel wordt er gestart met het assemblages proces van de kledingstukken. In deze fase worden de losse delen stof aan elkaar genaaid en samengevoegd tot een eindproduct. Hiernaast bieden wij de mogelijkheid om kledingstukken te voorzien van ‘branded’ nek- en waslabels.

Stap 6

Strijken

Het kledingstuk is klaar! Alle ongewenste draden worden verwijderd en vouwen worden uit de kledingstukken gestreken met als doel om de uitstraling te verbeteren. Verder ondergaat het een kwaliteitscheck en wordt er gekeken of alles overeenkomst met het aangeleverde design.

Stap 7

Verpakkingen

De gestreken kleding wordt per stuk opgevouwen in blanco polybags. Vanaf 300 stuks is het ook mogelijk om kleding te verpakken in ‘branded’ polybags tegen bijbetaling. Hierna worden de verpakte kledingstukken in kartonnen dozen gepakt en zijn ze gereed voor verzending.

Stap 8

Verzending

Ingepakt en klaar voor verzending. Afhankelijk van de beschikbare tijd heeft Textiel Builders verschillende verzendopties beschikbaar. Voor meer informatie over productie- en verzendtijden kun je contact opnemen via het contactformulier of info@textielbuilders.nl.

Bevalt ons productieproces?

Wij ontzorgen je graag op het gebied van merchandising van A tot Z.
Wij vertellen je graag hoe je een kick-start kan maken.