Skip links

Merchandise

Merchandising is vooral bekend in de muziekindustrie. Voorheen was de merchandise vaak erg basic, maar tegenwoordig wordt merchandise bedacht met het woord ‘fashion’ in het achterhoofd. Merchandise is naast muziek een goede inkomstenbron voor artiesten. In de zakelijke markt (B2B) wordt er ook aan merchandise gedaan. Denk hierbij aan relatiegeschenken of als cadeau bij aankoop van een product. Natuurlijk staat hier de naam of het logo van het bedrijf op! Een goed concept zorgt voor meer bekendheid.

Bij Textiel Builders helpen we je graag van A tot Z bij jouw merchandise. Wij kunnen snel en kwalitatief goede textiel en accessoires leveren binnen enkele weken (door heel Europa. Wij bieden een ruim assortiment aan kleding & accessoires die on demand of volledig naar wens (custom made) geproduceerd kunnen worden.

Drukwerk

Wij hebben verschillende opties om kledingstukken en accessoires te bedrukken. In kleine en grote oplages bedrukken in Nederland om snel te produceren en snel te leveren aan de eindklant. Wij bieden flexfolie, transferprint en direct-to-film (DTF) aan. Wat is er allemaal te bedrukken? Je kan het zo gek niet bedenken. Natuurlijk kledingstukken, maar ook producten zoals katoenen tassen, buckethats of caps.

Print-on-demand

Liever starten zonder grote investering of heb je een andere reden om niet custom made te produceren? Wij bieden ook Print on Demand aan, ook wel POD genoemd. Bij Print on Demand werk je samen met ons en worden blanco producten per stuk voorzien van jullie eigen ontwerpen. Bij POD verkopen betaal je niks voor het product totdat er een bestelling is geplaatst en wij het bedrukt hebben. Nadat jullie klant een bestelling heeft geplaatst, starten wij met de bedrukking, verpakking & afhandeling. Benieuwd? Klik hier voor meer informatie (fulfilment pagina koppelen).

Custom made

We bekijken samen je ideeën en ontwerpen, waarna we de verschillende opties voor producten bepalen. Hierdoor kunnen wij zorgen voor een merchandise lijn die voldoet aan jouw eisen en verwachtingen. We zijn op de hoogte van de laatste trends in de markt, hierdoor weten wij ook wat fans willen.

Textiel Builders heeft een groot netwerk aan buitenlandse partners om een ruim aanbod aan hoogwaardige producten te produceren. Zo produceren we caps of buckethats al vanaf 20 stuks, kleding vanaf 50 stuks en accessoires vanaf 100 stuks, volledig naar wens. Verder kunnen wij verder gaan dan de meeste merchandise partijen omdat wij ook niet voor de hand liggende producten aanbieden. Denk hierbij aan pop sockets, vlaggen, tassen en vele andere producten.

Hoe ziet de productie eruit?

Stap 1

Brainstorm

We bespreken samen alle ideeën in het echt, maar dit is ook mogelijk via telefoon of email. Aan de hand van alle informatie maken wij een digitaal ontwerp (mockup).

Stap 2

Samplen

Zijn de designs helemaal naar wens? Dan bieden we de mogelijkheid om het kledingstuk of accessoire te samplen. Je ontvangt in deze fase ook een offerte voor de gewenste hoeveelheid.

Stap 3

Samples

Akkoord met de offerte? Dan starten onze partners met het produceren van de samples. Je ontvangt de samples per post, waardoor je een duidelijk beeld krijgt van het materiaal, de fit (maattabel) & logo’s.

Stap 4

Eventuele wijzigingen

Je hebt de samples beoordeeld. Als er nog wijzingen zijn, kunnen wij dit vooraf productie wijzigen. Van de wijzigingen ontvang je een voorbeeld per foto of indien noodzakelijk opnieuw een sample.

Stap 5

Start productie

Na goedkeuring van de samples zal de bulkproductie gestart worden. De productietijd van de producten is ongeveer 3 weken. Afhankelijk van de gekozen verzendmethode neemt het 10, 30 of 60 dagen in beslag.

Stap 6

Verzending

Wij ontvangen de producten en maken het klaar voor verzending naar jou of slaan het op voor onze fulfilment service. Uiteraard is het ook mogelijk om de producten bij ons af te halen.

Voordelen en nadelen custom made producties

✅ Producten kunnen voorzien worden van ‘branded’ labeling. Zowel het nek- als waslabel. Professioneel toch?
✅ Talloze mogelijkheden zoals verschillende materialen, kleuren, grammages, druktechnieken, hangtags en verpakkingen met logo Je zet hiermee je concurrenten buitenspel, omdat ze het niet kunnen bieden.

❌ Maatwerk productie, dus de levering tussen de buitenlandse partner en ons meer tijd in beslag neemt. Spoed? Tegen bijbetaling snelle levering mogelijk.
❌ Wij drukken vanaf 1 stuk op onze eigen locatie. Bij onze partners start het over het algemeen pas bij 50 of 100 stuks.

Meer weten over merchandise?

Wij ontzorgen je graag op het gebied van merchandising van A tot Z.
Wij vertellen je graag hoe je een kick-start kan maken.